Να μάθεις να φεύγεις χωρίς αποσκευές, χωρίς ενθύμια για το τέλος

17:43 | |

Να περιμένεις μέχρι εκεί που μπορείς όχι μέχρι εκεί που θέλεις. Ο χρόνος δεν είναι Πηνελόπη, δεν περιμένει κανέναν…

Να μάθεις να φεύγεις χωρίς αποσκευές, χωρίς ενθύμια για το τέλος .Να φεύγεις με το κεφάλι ψηλά. Να μη δίνεις ψεύτικες ελπίδες στον εαυτό σου. Το είδες, το έμαθες πια, δεν ωφελεί. Να περιμένεις μέχρι εκεί που μπορείς όχι μέχρι εκεί που θέλεις. Ο χρόνος δεν είναι Πηνελόπη, δεν περιμένει κανέναν. Να μη στερείς από τον εαυτό σου το δικαίωμα να πας παρακάτω.

Ο κύκλος έκλεισε πια. Μάζεψε την κομματιασμένη σου αξιοπρέπεια και φύγε. Τρέξε μακριά. Ως εδώ ήταν, κατάλαβέ το. Μην καταπονείς άλλο τον οργανισμό σου. Δεν κουράστηκες πια; Ως εδώ ήταν.

Πάρτο απόφαση. Δεν ήταν γραφτό να γίνει. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου, επίτρεψέ του να πάει παρακάτω.
Έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις αυτό. Μη χαραμίζεσαι άλλο, μη  σπαταλάς την ουσία σου. Όσο νωρίτερα το αντιληφθείς τόσο καλύτερα θα είναι για σένα. Σε περιμένουν κι άλλες Ιθάκες παρακάτω.

Σταμάτα να αποδίδεις ευθύνες στον εαυτό σου. Φταις που πίστεψες ότι θα αλλάξει κι όλα θα γίνουν όπως πριν αλλά ως εκεί. Δεν είσαι υπεύθυνος για όλα τα δεινά του κόσμου κι είναι λάθος να πιστεύεις

το αντίθετο.

Άνοιξε τα μάτια σου επιτέλους. Αφέσου στο παρόν, άφησέ το να σε κερδίσει, επίτρεψέ του να σε συμπαρασύρει, να σου κλείσει πονηρά το μάτι. Μάθε να φεύγεις χωρίς αποσκευές, χωρίς ενθύμια για το τέλος.

Μάθε να ζεις ελεύθερος κρατώντας μόνο τις αναμνήσεις σου. Τίποτα άλλο δε χρειάζεσαι για να κάνεις μια νέα αρχή. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά, είναι βαρίδια που σε τραβούν στον πάτο και δε θέλεις κάτι τέτοιο. Προσπάθησε να ευτυχήσεις κάνοντας απλώς μια νέα, αξιοπρεπή αρχή. Είναι αυτό ακριβώς που έχεις ανάγκη, αυτό που χρειάζεσαι στην παρούσα φάση της ζωής σου.

ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΧΛΗ

Αρέσει σε %d bloggers: