Αχαριστία και απογοήτευση: Όταν η μία κατάσταση διαδέχεται την άλλη..

18:17 | |

PenΗ αχαριστία αποτελεί ανθρώπινο «προσόν» και δεν αφήνει ανέγγιχτο τον αποδέκτη της. Πόσες φορές έχει τύχει να χτυπήσει το τηλέφωνο και να σου πουν, «έχω πρόβλημα θα με βοηθήσεις; Κι εσύ ως σωστός φίλος ή ως καλός συγγενής, είσαι πάντοτε πρόθυμος και έχεις την διάθεση να τον ακούσεις, να «σκύψεις» στο πρόβλημά του και να τον συμβουλέψεις..!

Όταν, όμως, μια μέρα βρεθείς εσύ αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα και θελήσεις να σηκώσεις το ακουστικό του τηλεφώνου σου και να ζητήσεις την βοήθειά τους, είναι αυτοί εκεί για σένα;

Θα θελήσουν να ακούσουν το δικό σου πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να σου δώσουν μια συμβουλή;

 Μπορεί ναι, αλλά μπορεί και όχι!

Βλέπετε, δεν είναι όλοι πάντα εκεί για σένα όταν τους χρειαστείς. Ακόμα και αν εσύ έτρεχες να τους βοηθήσεις για το παραμικρό, μπορούν εύκολα να σε αγνοήσουν και να μην σε στηρίξουν στα δύσκολα.

Αυτός είναι ο ορισμός της αχαριστίας, την οποία όλοι μας την έχουμε βιώσει και ίσως την έχουμε πράξει κιόλας. Φυσικά, όταν συμβαίνει σε εμάς, θυμώνουμε και ξεσπάμε με τρόπους που εκείνη την ώρα δεν σκεφτόμαστε. Όταν, όμως, φερόμαστε εμείς αχάριστα δεν θέλουμε να μας κρατούν οι άλλοι κακία.

Έχει άραγε να κάνει με τον χαρακτήρα του ανθρώπου; 

Δυστυχώς, η αχαριστία είναι συχνό φαινόμενο στην σημερινή εποχή! Όλοι κοιτάνε να κερδίσουν κάτι από εσένα, χωρίς να είναι διατεθειμένοι να σου το ανταποδώσουν κάποια στιγμή.

Στα εύκολα σε ξέρουν όλοι, στα δύσκολα όμως τους μαθαίνεις εσύ.

Άρα, λοιπόν, αν ρωτάτε εμένα, «ναι υπάρχει αχαριστία και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό». Γι’αυτό, όπως λέει ο σοφός λαός, «κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό». Κοινώς, αν θες βοήθησε, αλλά μην περιμένεις ανταπόδοση!

Σύνταξη: Ζηνοβία Φωτεινού

Αρέσει σε %d bloggers: